Varaždinska biskupija objavila natječaj za dodjelu stipendija učenicima osnovnih i srednjih škola te studentima za godinu 2023./2024.

OBJAVLJENO 27.11.2023.  |  AUTOR: Općina Cestica
Varaždinska biskupija objavila natječaj za dodjelu stipendija učenicima osnovnih i srednjih škola te studentima za godinu 2023./2024.

Zaklada Varaždinske biskupije za pomoć učenicima i studentima otvorila je natječaj za dodjelu stipendija i druge vrste pomoći za tekuću školsku i akademsku godinu 2023./2024.

Pravo sudjelovanja imaju učenici osnovnih i srednjih škola, kao i studenti s prebivalištem na području Varaždinske biskupije, a koji nisu već nositelji neke druge stipendije ili pak primatelji pomoći s iste ili slične osnove.

Uz socijalno stanje i materijalne prilike u obitelji, osobita pažnja prilikom odabira primatelja stipendije ili druge vrste pomoći bit će ujedno dana podnositeljima molbi iz obitelji s malodobnom djecom, iz višečlanih obitelji, učenicima i studentima s invaliditetom, s oštećenjem zdravlja i/ili s teškoćama u razvoju, a koji pohađaju školu odnosno fakultet.

Sukladno broju izabranih primatelja, a u odnosu na sredstva koja su Zakladi na raspolaganju, odredit će se visina stipendija odnosno iznos jednokratne ili višekratne pomoći.
Zainteresirani za dodjelu stipendije ili druge vrste pomoći moraju na adresu: Varaždinska biskupija, Zaklada za pomoć učenicima i studentima, Pavlinska 4, 42 000 Varaždin, u zatvorenoj omotnici poštom ili osobno dostaviti osobnu molbu potpisanu i ovjerenu i od mjesnog župnika i ispunjenu prijavnicu, do 4. prosinca 2023. godine.

Obrasci osobne zamolbe i prijavnice mogu se preuzeti s adrese biskupije: https://www.biskupija-varazdinska.hr/vijesti/otvoren-natjecaj-za-dodjelu-stipendija-zaklade-varazdinske-biskupije-za-pomoc-ucenicima-i-studentima/43234

Kako je uz svu navedenu dokumentaciju, potrebno ishoditi i dostaviti i pisanu preporuku župnika, za župljane župe Uzvišenja Svetoga Križa za istu se župljani mogu obratiti gospodinu župniku vlč. Zorislavu Šafranu, na adresi Radovec, Antuna Mihanovića 18.

Kontakti radi dogovora mob 091-621-00-16 ili e-mail dresa: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.,this)" rel="noreferrer" style="box-sizing: border-box; color: blue; text-decoration: underline; background-color: transparent;">Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. .

 

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.