Povodom Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje predstavnici Općina Cestica, Petrijanec i Vinica na kružnom toku Gornje Vratno zapalili lampione

OBJAVLJENO 19.11.2023.  |  AUTOR: Općina Cestica

Na kružnom toku državne ceste D2 u istočnom dijelu naselja Gornje Vratno, povodom obilježavanja Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, susjedne Općine Cestica, Petrijanec i Vinica organizirale su u petak, 17. studenog 2023. godine paljenje svijeća.  

Okupljanje je započelo nešto prije 16 sati, a nakon što je od drvene konstrukcije postavljen natpis Vukovar prišlo se paljenju lampiona. Na čelu izaslanstva Općine Cestica bio je Darko Majhen, predsjednik Općinskog vijeća Općine Cestica, a pridružili su mu se i vijećnici Josip Cestar i Nikola Ščuric. Na čelu izaslanstva Općine Petrijanec bio je načelnik Željko Posavec, a izaslanstvo Općine Vinica predvodio je načelnik Branimir Štimec. Paljenju lampiona bili su prisutni i predstavnici braniteljskih udruga iz spomenutih općina, a povodom Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje lampioni su zapaljeni i na ostalim mjestima vezanim uz stradanja i žrtve u Domovinskom ratu. 

Tako su predstavnici Općine Cestica, kojima su se pridružili i hrvatski branitelji Josip Lazar i Boris Veselnik lampione zapalili i kod spomenika Janku Kukecu, a koji je postavljen u Parku hrvatskih branitelja u Gornjem Vratnu. 

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.