Green – in projekt ponovno naglasio važnost jednakosti i održivog razvoja

OBJAVLJENO 20.10.2023.  |  AUTOR: Općina Cestica

Od recikliranih kapsula kave do jabuka - rezime je radionice kojoj su prisustvovali sudionici projekta "GREEN – IN: Uključivanje svih osoba za zeleniju budućnost". Nakon zelene akcije u Cestici, 13. i 14. listopada korisnici udruge Život i radost, volonteri, izvršno vijeće i predsjednica udruge Irena Jamnik proveli su u talijanskoj općini Cavriago. Posjet Italiji bio je nastavak projekta čiji je cilj inkluzija osoba s invaliditetom uz implementaciju ekološki prihvatljivijih aktivnosti.

Sudionici su tijekom posjeta općini obišli Centar za učenje i rad "La Cremeria", osnovan s ciljem osposobljavanja građana za tržište rada na području njihove regije. Uz to, centar je fokusiran na obrazovanje djece koja dolaze iz problematičnih sredina, prekidaju redovno školovanje ili imaju teškoće u razvoju. Centar pruža priliku za stjecanje zanimanja djeci čije potrebe nisu dovoljno zadovoljene redovnim programom.

Središte samog posjeta bila ja radionica temeljena na suradnji volontera s osobama s invaliditetom. Pomoću recikliranih kapsula za kavu i žice, sudionici su uspjeli oblikovati jabuke koje naglašavaju važnost održivog razvoja. Isto tako, one služe kao podsjetnik na mnoge mogućnosti osoba s invaliditetom i djece s teškoćama u razvoju, koje su često zanemarene.

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.