Održan prvi rafting na relaciji Borl – Veliki Lovrečan

OBJAVLJENO 9.10.2023.  |  AUTOR: Općina Cestica

Dobrodošlicu sudionicima poželio župan Slavko Pravdič, a u ime Općine Cestica zahvalila im Vesna Kokot i pozvala na manifestaciju „Wine & Walk Cestica“

U suradnji s Općinom Zavrč Općina Cestica organizirala je, u subotu, 07. listopada 2023. godine, rafting na rijeci Dravi, a isto je započelo okupljanjem u 10 sati nizvodno od dravskog mosta podno dvorca Borl. Na početku druženja dobrodošlicu sudionicima raftinga poželio je Slavko Pravdič, župan susjedne slovenske općine Zavrč, a na prvom rafting susretu na relaciji Borl – Veliki Lovrečan sudjelovali su i članovi Rafting kluba Koprivnica i Športsko društvo Panorama Ptuja, a priključilo se i više desetaka ljubitelja prirode i rijeke Drave iz općine Cestica. Među sudionicima bili su i vijećnici općine Cestica Matija Dregarić i Darijan Vinter, članovi MNK Lovrečan a priključila se i saborska zastupnica Barbara Antolić Vupara.

Pred ulaskom u Republiku Hrvatsku, na području općine Zavrč bila je prva stanka i osvježenje, a prvi čamac do završne točke pred mostom u Velikom Lovrečanu stigao je oko 13,30 sati. Zadnji čamac na odredište stigao je nešto prije 14 sati, a kako su vozila za prijevoz čamaca bila stacionirana na lijevoj obali rijeke, nasuprot ribičke kućice Športsko ribolovnog kuba Cestica, plovila su tamo i pristajala. Kako je završno druženje i ručak za sve sudionike raftinga organiziran u samoj ribičkoj kućici i na terasi iste, većina sudionika od mjesta pristajanja čamaca do ribičke kućice došla je pješke preko dravskog mosta, a desetak hrabrijih odlučilo je na završno druženje doći plivanjem za što su dobili pljesak ostalih sudionika raftinga.

U organizaciji, pripremi i održavanju prvog raftinga na rijeci Dravi na spomenutoj relaciji pripomogli su u prijevozu sudionika i članovi DVD-a Lovrečan Dubrava i Križovljan Cestica, a i vatrogasci PGD-a Zavrč.   

Na kraju druženja sve sudionike i one koje su pomogli u održavanju splavarenja, u ime Općine Cestica i načelnika Mirka Korotaja, pozdravila je i zahvalila na sudjelovanju Vesna Kokot te pozvala na manifestaciju „Wine & Walk Cestica“, a koja će se održati u subotu 14. listopada 2023. godine.

U prilogu nekoliko fotografija koje su snimili Darijan Vinter i Franjo Talan  

Pod broj 1 ,lokacija Drava - Borl, 2- Drava - Zavrč, 3- Veliki Lovrečan pristajanje, 4-Veliki Lovrečan plivači  i 5 Veliki Lovrečan - završni dio 

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.