Za novog predsjednika LAG-a Sjeverozapad izabran Marijan Škvarić

OBJAVLJENO 25.9.2023.  |  AUTOR: Općina Cestica

Pod predsjedanjem Marijana Škvarića, na adresi Hrvatskih pavlina 7, u Domu kulture u Lepoglavi održana je 28. izborna sjednica Skupštine Lokalne akcijske grupe „Sjeverozapad“, a ista je s usvajanjem dnevnog reda započela u 18 sati, u srijedu 20. rujna 2023. godine.

Između 11 točaka dnevnog reda, koje su sve jednoglasno i prihvaćene, usvojen je prijedlog da LAG-u Sjeverozapad pristupi Općina Gornji Kneginec, a iz istog razloga bilo je potrebno izmijeniti i nadopuniti Statut koji je usklađen s direktivama Europske unije.

Nakon toga izvršen je izbor radnog predsjedništva, verifikacijskog povjerenstva i izborne komisije, a potom je razriješeno i staro rukovodstvo, predsjednik, dopredsjednici i članovi Upravnog odbora.   

Za novo rukovodstvo LAG-a Sjeverozapad za mandatno razdoblje od 4 godine za predsjednika je ponovno izabran Marijan Škvarić, gradonačelnik grada Lepoglava, a dopredsjednici će mu biti Marin Bosilj, načelnik Općine Sveti Ilija i Željko Posavec, načelnik Općine Petrijanec. Izabrani su i ostali članovi Upravnog odbora koji se uz spomenute, predsjednika i dopredsjednike, sastoji od 15 članova, iz svake jedinice lokalne samouprave po jedan.

Kako u LAG Sjeverozapad ulaze gradovi Ivanec, Lepoglava i Varaždin, te Općine Bednja, Beretinec, Cestica, Donja Voća, Gornji Kneginec, Klenovnik, Maruševec, Petrijanec, Sračinec, Sveti Ilija, Vidovec i Vinica, usvojena je nova Odluka o obuhvatu LAG-a, a prihvaćena je prijedlog Lokalne razvojne strategije Lokalne akcijske grupe – Sjeverozapad za razdoblje 2023. – 2027. godine.

Na kraju 28. sjednice Skupštine LAG-a Sjeverozapad nazočnima se obratio novi, stari predsjednik Marijan Škvarić, zahvalio je na ukazanom povjerenju te rekao: Od osnivanja naše lokalne akcijske grupe prošlo je već 12 godina, a u tom smo razdoblju uspjeli objediniti potrebe svih dionika ruralnog razvoja na našem području, malih obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava ali i velikih poljoprivrednih proizvođača, civilnog i javnog sektora, gospodarstva i udruga civilnog društva te jedinica lokalne samouprave na području LAG-a.

U proteklom razdoblju dodijeljeno je 16,5 milijuna kuna bespovratnih sredstava, a u novoj Lokalnoj razvojnoj strategiji definirali smo potrebe i razvojne ciljeve, temeljem koje ćemo dobiti sredstva za potpore kojima ćemo sufinancirati razvoj i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava na našem području, ali i poticati razvoj nepoljoprivrednih djelatnosti, prije svega turističke ponude, te ravnomjerni razvoj takozvane male javne infrastrukture na cijelom području LAG-a Sjeverozapad, rekao je među ostalim predsjednik LAG-a Sjeverozapad Marijan Škvarić, gradonačelnik Lepoglave. 

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.