Obavijest o provedbi adulticidne dezinsekcije komaraca na području Općine Cestica

OBJAVLJENO 19.6.2023.  |  AUTOR: Općina Cestica
Image by Hans from Pixabay

Image by Hans from Pixabay |

Poštovani,

obavještavamo Vas da će Zavod za javno zdravstvo Varaždinske županije provoditi mjere adulticidne dezinsekcije komaraca na području Općine Cestica 20.06.2023.

Adulticidna dezinsekcija će se provoditi sa sredstvom Phobi super PB+.

Dezinsekciju će provoditi sljedeći djelatnici:

  1. Božidar Putarek, dipl.san.ing.
  2. Roko Novak,san.ing.
  3. Tomislav Horvat, san.teh.
  4. Domagoj Kelemen, kem.teh.

Adulticidni tretman će obuhvatiti stambeni dio sljedećih naselja Selci Križovljanski, Jarki, Malo Gradišće, Križanče, Falinić Breg, Natkrižovljan, Mali Lovrečan, Radovec Polje i Virje Križovljansko.

Adulticidni tretman ćemo provesti u terminu od 19:30 do 21:30.

Mole se građani da se u navedeno vrijeme ne zadržavaju na otvorenom prostoru na navedenim lokacijama i da zatvore svoje prozore. Također se mole pčelari ukoliko na navedenim lokacijama imaju pčele, da ih zatvore u košnice za vrijeme provođenja tretmana suzbijanja komaraca.

U slučaju nepovoljnih vremenskih prilika akcija suzbijanja se odgađa za sljedeći dan, odnosno do poboljšanja vremenskih prilika o čemu ćemo poslati obavijest.

Dezinsekcija će se provoditi prema „Programu mjera suzbijanja patogenih mikroorganizama, štetnih člankonožaca (Arthropoda) i štetnih glodavaca čije je planirano, organizirano i sustavno suzbijanje mjerama dezinfekcije, dezinsekcije i deratizacije od javnozdravstvene važnosti za Općinu Cestica u 2023.g.", te sukladno Provedbenom planu provođenja preventivne i obvezatne preventivne dezinfekcije, dezinsekcije i deratizacije kao posebne DDD mjere na području Općine Cestica i prema Pravilniku o načinu provedbe obvezatne dezinfekcije, dezinsekcije i deratizacije (NN 35/07, 76/12).

U privitku dostavljamo: STL za Phobi super PB+

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.