Blagdan Tijelovo u župi Križovljan proslavljen misom i procesijom

OBJAVLJENO 9.6.2023.  |  AUTOR: Općina Cestica

U župi Križovljan blagdan Tijelovo proslavljen je ove godine, kao i prethodnih,  misom u devet sati koju je u župnoj crkvi Uzvišenja svetoga Križa u Radovcu, uz koncelebraciju vlč. Ivana Košića, predvodio župnik Zorislav Šafran.

Katolički blagdan Tijelovo slavi se devetog četvrtka nakon Uskrsa, a ove godine to je bilo u četvrtak, 8. lipnja 2023. godine. 

Nakon mise bila je tijelovska procesija za koju su predviđene četiri postaje koje simboliziraju četiri strane svijeta.

Prva postaja bila je kod križa pred crkvom, a druga uz vanjski zid sakristije i kapele Majke Božje.

Treća postaja bila je pred ulazom u zgradu Pastoralnog centra, uz ulicu Antuna Mihanovića, a četvrta je bila u crkvi. Na čelu procesije križ je nosio prvopričesnik ministrant Jakov Majhen, a potom su bili muškarci te nakon njih ovogodišnji prvopričesnici.  

U procesiji je potom bilo Presveto Tijelo Kristovo kojim je na svakoj postaji vlč. Zorislav Šafran blagoslovio sudionike procesije, a potom i ostali sudionici proslave. Tijekom procesije djevojčice u bijelim haljinama iz svojih košarica „sijale“ su latice cvijeća, a svečanoj proslavi blagdana Tijelovo u župi Križovljan, tijekom mise kao i za vrijeme trajanja procesije doprinio je i zbor župe. 

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.