Obavijest o provedbi larvicidne dezinsekcije komaraca na području Općine Cestica

OBJAVLJENO 7.6.2023.  |  AUTOR: Općina Cestica
Image by WikiImages from Pixabay

Image by WikiImages from Pixabay |

Poštovani,

obavještavamo Vas da će Zavod za javno zdravstvo Varaždinske županije provoditi mjere larvicid.ne dezinsekcije komaraca na području Općine Cestica 09.06.2023.

Larvicidna dezinsekcija će se provoditi sa sredstvima DIMILIN TB-2 i VECTOBAC WDG. Dezinsekciju će provoditi sljedeći djelatnici:

  1. Božidar Putarek, dipl.san.ing.
  2. Roko Novak, dipl.san.ing.
  3. Tomislav Horvat, san.teh.
  4. Domagoj Kelemen, kem.teh.

Larvicidni tretman će obuhvatiti sljedeće lokacije: vode stajaćice kod Otok Virja kod graničnog prijelaza, "Feferonske grabe", vode stajaćice kod Brezja Dravskog i vode stajaćice nasuprot ribičke kuće.

Dezinsekcija će se provoditi prema „Programu mjera suzbijanja patogenih mikroorganizama, štetnih člankonožaca (Arthropoda) i štetnih glodavaca čije je planirano, organizirano i sustavno suzbijanje mjerama dezinfekcije, dezinsekcije i deratizacije od javnozdravstvene važnosti za Općinu Cestica u 2023.g.", te sukladno Provedbenom planu provođenja preventivne i obvezatne preventivne dezinfekcije, dezinsekcije i deratizacije kao posebne DDD mjere na području Općine Cestica i prema Pravilniku o načinu provedbe obvezatne dezinfekcije, dezinsekcije i deratizacije (NN 35/07, 76/12).

U privitku dostavljamo:

  • STL za Dimilin TB-2
  • STL za Vectobac WDG

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.