Podjelom zahvalnica završena Likovna kolonija – Cestica 2023.

OBJAVLJENO 29.5.2023.  |  AUTOR: Općina Cestica

Načelnik Mirko Korotaj zahvalio likovnim umjetnicima na ostvarenim likovnim djelima, a Evici Lazar na napisanim pjesmama i slikama s cestičkim motivima.

Jutarnjim okupljanjem, u subotu 27.05.2023. godine, započela je s realizacijom Likovne kolonije Cestica 2023., a od 9 sati u Kulturnom centru Cestica započelo je preuzimanje materijala. Nakon toga likovni umjetnici uputili su se prema lokacijama koje su odabrali za realizaciju likovnih ostvarenja, a od 14 sati likovna ostvarenja potom su vraćena u dvoranu Kulturnog centra.

Po preuzimanju radova likovnim umjetnicima zahvalio je načelnik Mirko Korotaj, koji je istaknuo da će likovna djela nastala na Likovnoj koloniji Cestica 2023. godine krasiti prostorije Općine Cestica, a i prostorije prijateljskih Općina iz Hrvatske i inozemstva s kojima je Općina Cestica uspostavila prijateljsku suradnju. Za likovne umjetnike potom je bilo organizirano druženje u restoranu Žmah u Babincu, a pošto se istome zbog bolesti nije mogla odazvati cestička pjesnikinja i likovna umjetnica Evica Lazar zahvalnicu joj je uz prigodan poklon predana u samoj dvorani.

Uz zahvalu na sudjelovanju načelnik Mirko Korotaj je rekao: U ime Općine Cestica i u svoje ime zahvaljujem vam na svim napisanim pjesmama o cestičkom kraju, a i svim izrađenim likovnim djelima na kojima su brojni motivi iz općine Cestica sa željom daljnjeg plodonosnog stvaranja na ponos svih nas iz općine Cestica.

Tu gestu načelnika Mirka Korotaju okupljeni u dvorani popratili su srdačnim pljeskom, kao čestitku autorici na napisanim pjesmama i ostvarenim likovnim ostvarenjima, a likovna djela autorice Evice Lazar dijelom se mogu vidjeti i u Galeriji Eva u Babincu.

Osvrt na uspješnu realiziranu Likovnu koloniju Cestica 2023., dala je voditeljica Melita Vrček. Zahvalila je Općini Cestica na gostoprimstvu i susretljivosti, a i svim likovnim umjetnicima na dolasku. Naglasila je da je ova likovna kolonija okupila 22 likovna umjetnika iz Hrvatske i Slovenije. Tehnike koje su se koristili  kod slikanja su akril ili ulje na platnu, a motivi na likovnim dijelima su pretežito inspirirani krajolicima općine Cestica.

U završnom dijelu subotnjeg okupljanja nakon prigodne zakuske svim sudionicima, likovnim umjetnicima, predane su zahvalnice i prigodni pokloni s cestičkim motivima, a predaju istih uz načelnika Mirka Korotaja bio je prisutan i predsjednik Općinskog vijeća Općine Cestica Darko Majhen kao i Marina Lazar koja je ispred Općine Cestica vodila cijeli projekt.

Sudionici Likovne kolonije Cestica 2023.

Marija Čukelj iz Stubičkih Toplica, Radmilo Mihajlović iz Gornje Stubice, Drago Cvjetić iz Zaboka, Nikola Sinković i Ivan Mlinarić iz Oroslavja, Davor Petak i Živko Toplak iz Varaždina, Elvira Štabi iz Ludbrega, Claudia Kuzmić iz Svetog Petra, Zvjezdana Bukovčan, Vesna Gužvinec i Katarina Pisačić iz Novog Marofa, Melita Vrček iz Črnca Biškupečkog,  Ana Cerovski i Vesna Turković iz Zagreba, Ana Furjan i Viktorija Pšag iz Cestice, Ines Čižić iz Virja Križovljanskog.

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.