U Kulturnom centru u Cesticu predstavljen novi EU projekt

OBJAVLJENO 30.3.2023.  |  AUTOR: Općina Cestica

U Općinu Cesticu u projektu sudjeluju i partneri iz Slovenije, Mađarske, Italije i Njemačke 

Općina Cestica nositelj je zajedničkog europskog projekta pod nazivom "BEYOND" - CERV Network of towns project (Rural Communities pushing BEYOND COVID-19), a koji se provodi u suradnji s partnerima iz još četiri države. 

Vrijednost projekta iznosi 148 tisuća eura, a provodit će se u naredne dvije godine. 

Predstavljanje projekta održano je u dvorani Kulturnog centra u Cestici, u srijedu 29. ožujka 2023. godine, s početkom u 17 sati, a na početku predstavljanja sve sudionike pozdravio je načelnik Mirko Korotaj. Cilj samog projekta je umrežavanje gradova i općina i upoznavanje s mjerama koje su se provodile u vrijeme korone te na temeljima tih iskustava kroz međusobnu suradnju reagirati na eventualne krizne situacije koje mogu nastati, a kako bi se što kvalitetnije i reagiralo i zaštitilo stanovništvo, rekao je načelnik Mirko Korotaj. 

Sam projekt potom je predstavio Patrick Galevski, a nakon toga redom su se predstavili i ostali sudionici u projektu. Općine Cavriago i Usseaux iz Italije, Heiningen iz Njemačke i Ormož iz susjedne Slovenije, a u projektu sudjeluje i Zavod Sopotniki, zavod za međugeneracijsku solidarnost iz Sežane (Slovenija) i Sasd es tersege terulet- es humanfejlesztesi nonprofit korlatolt felelossegu tarsasag iz Mađarske. 

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.