Udruženje hrvatskih obrtnika Varaždin poziva učenike osnovnih škola na predstavljanje obrazovnih programa srednjih škola

OBJAVLJENO 28.3.2023.  |  AUTOR: Općina Cestica

Udruženje hrvatskih obrtnika Varaždin organizira 15. Obrtnički ulični sajam u Varaždinu 1. travnja 2023. godine, od 8-13 sati na Trgu kralja Tomislava, Pavlinskoj ulici te na Franjevačkom trgu.

Kao i svi do sada i ovaj će Obrtnički ulični sajam biti sadržajno bogat od izložbeno prodajnog dijela i predstavljanja tradicijskih zanata.

Na štandovima će obrtnici prezentirati i prodavati rad svojih vrijednih ruku, suvenire, ručno rađeni nakit, proizvode od ručno tkanog platna, licitarske proizvode, igračke izrađene od pamučnog konca, mirisne svijeće, domaće čajeve i sokove, kaktuse/sukulente, ekološku kozmetiku, proizvode od drva/bačva, ručno pletene torbe, proizvode od heljde i pira, proizvode od buče, kovane proizvode i mnostvo drugih vrijednih proizvoda naših izlagača.

Krojačica će na trgu raditi sitne krojačke popravke, tkalja će s tkalačkim stanom izrađivati platno, kovač će s čekićem i nakovnjem izrađivati suvenire i sl., a profesionalni frizer za kućne ljubimce (Pet groomer stylist) će uređivati ljubimce.

Frizeri i kozmetičari na trgu će izrađivati fen frizure, plesti pletenice, iscrtavati tetovaže na kosi, šišati, uređivati obrve, šminkati i sve ostalo čime se bave navedene djelatnosti.

U sklopu prezentacije sekcije frizera i ostalih salona za uljepšavanje UHOV-a, organizira se dobrotvorna akcija (kroz šišanje/uljepšavanje posjetitelja sajma) za Udrugu za autizam POGLED. S obzirom na to da je taj vikend Svjetski dan o autizmu (točnije 2. travnja), bit će prigodno.

Članovi Oldtimer kluba Varaždin izložit će svoje ljubimce.

Učenici cvjećari izlagat će i prodavati svoje cvjetne instalacije, dendrološko bilje, prigodne aranžmane i lončanice.

Na štandovima će skoro sve srednje škole Varaždinske županije predstavljati svoje obrazovne programe, te ovim putem pozivamo roditelje da zajedno s djecom posjete sajam kako bi mogli vidjeti ponude obrazovnih programa srednjih škola, ali i što mogu nakon završetka srednje školskog obrazovanja svojim rukama izraditi i lakše se uključiti na tržiste rada.

Možda će bas na tom sajmu odlučiti što žele biti.

U sklopu sajma na pozornici ispred FOI-a nastupit će Tamburaški sastav Taliri, 60 folkloraša Centra tradicijske kulture Varaždin kao i 20 članova Potkalničkih plemenitaša koji se bave očuvanjem kulturno-povijesne baštine.

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.