Vatrogasci VZO Cestica održali 31. sjednicu Skupštine

OBJAVLJENO 27.3.2023.  |  AUTOR: Općina Cestica

Redovnu izvještajnu sjednicu Skupštine članovi Vatrogasne zajednice Općine Cestica održali su u petak, 24. ožujka 2023. godine s početkom u 19 sati, a istoj su uz članove Skupštine bili prisutni i brojni gosti iz Hrvatske i Slovenije, kao i načelnik Općine Cestica Mirko Korotaj. Nakon intoniranja himni, Republike Hrvatske i vatrogasne himne, minutom šutnje odana je počast preminulim vatrogascima i poginulim hrvatskim braniteljima, a potom je sudionike sjednice Skupštine pozdravio Darko Majhen, predsjednik VZO Cestica.

Jednoglasno je usvojen dnevni red, a potom su izabrana i radna tijela za vođenje sjednice. Uz predsjednika Zajednice u radno predsjedništvo izabrani su Danijel Korotaj, zamjenik predsjednika VZO Cestica i zapovjednik Milenko Biškup, a vođenje zapisnika preuzeo je tajnik Mladen Šćuric. Određeni su i ovjerovitelji zapisnika, a i članovi verifikacijskog povjerenstva.

Izvješće o radu Vatrogasne zajednice Općine Cestica za 2022. godinu podnio je tajnik Mladen Ščuric, a o materijalno-financijskom poslovanju govorio je Danijel Korotaj nakon čega je Danijel Sambolec, predsjednik verifikacijskog povjerenstva saopćio da je sjednici prisutno svih 20 članova Skupštine. Sva izvješća jednoglasno su prihvaćena kao i plan rada i financijski plan za 2023. godinu.

Čestitke vatrogascima VZO Cestica uputila je Nataša Šincek, predsjednica VZO Petrjanec, u ime predstavnika susjednih općinskih vatrogasnih zajednica, Marijan Ožinger iz Gradske vatrogasne zajednice Varaždin, Nedeljko Vukalović, predsjednik Vatrogasne zajednice Varaždinske županije, zamjenik predsjednika Hrvatske vatrogasne zajednice, Zdravko Kobeščak iz tvrtke Vatropromet Zagreb, Zvonko Glažar, zamjenika zapovjednika Vatrogasne zajednice Republike Slovenije (podpoveljnik Gasilske zveze Slovenije), a zadovoljstvo dobrim radom svih vatrogasnih društava na području općine Cestica iskazao je i načelnik Mirko Korotaj. Istaknuo je da općina Cestica vodi brigu o nabavci potrebne opreme, uređenju i opremanju vatrogasnih domova, a naglasio je da se iz Europskih fondova planira energetska obnova i opremanje vatrogasnih domova DVD-a Babinec, Lovrečan-Dubrava i Gornje Vratno. Načelnik Mirko Korotaj rekao je da su cestički vatrogasci odlično organizirani i da se na njih stalno može računati, a o ugledu koji vatrogasci uživaju među stanovništvom govori i podatak da je od 13 vijećnika koliko ih je u Općinskom vijeću Općine Cestica sedmero i aktivnih članova nekog od vatrogasnih društava.

Vatrogasna zajednica Općine Cestica djeluje od 1993. godine, a osnivačka skupština održana je 28. svibnja. Za prvog predsjednika Zajednice izabran je Antun Knezoci, a od 2005. godine Zajednicu vodi Darko Majhen, sadašnji predsjednik. Planom rada VZO Cestica za 2023. godinu, jedna od 25 točaka iz plana rada je i obilježavanje tridesetogodišnjeg rada.

Na početku sjednice Darko Majhen, predsjednik VZO Cestica redom je pozdravio: načelnika Općine Cestica Mirka Korotaja, a potom Nedeljka Vukalovića, predsjednika Vatrogasne zajednice Varaždinske županije i Antuna Knezoci, počasnog predsjednika VZO Cestica. Sjednici je bio nazočan i Zvonko Glažar, podzapovjednik Gasilske zveze Slovenije, predstavnici Območne gasilske zveze Ptuj, te Vatrogasne zajednice Kočevje dok su se zbog današnje skupštine ispričali predstavnici Gasilske zveze Ormož. Sjednici su nazočili i predstavnici PGD-a Cirkulane i Zavrč, a uz izaslanstvo Gradske vatrogasne zajednice Varaždin bili su prisutni i predstavnici Vatrogasnih zajednica općina Maruševec, Petrijanec i Vinica, predstavnik tvrtke Vatropromet te članovi skupštine iz cestičkih vatrogasnih društava, a koje navodimo po redu osnivanja; DVD Gornje Vratno (1920.), Križovljan Cestica (1929.), Virje Križovljansko i Lovrečan Dubrave (1938.), Gradišća (1976.) i DVD-a Babinec (1981.).

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.