Održana 42. sjednica skupštine DVD-a Babinec 

OBJAVLJENO 23.3.2023.  |  AUTOR: Općina Cestica

U dvorani vatrogasnog doma u Babincu održana je redovna izvještajna sjednica skupštine Dobrovoljnog vatrogasnog društva Babinec, 42. po redu. Nakon izvedene hrvatske i vatrogasne himne, odana je počast preminulim vatrogascima i poginulim hrvatskim braniteljima.

U uvodnom dijelu članove DVD-a i goste pozdravio je predsjednik Danijel Korotaj, a potom je jednoglasno usvojen dnevni red nakon čega su izabrana i radna tijela za vođenje sjednice. U radno voditeljstvo, uz predsjednika Danijela Korotaja, izabrani su Ivan Bednjanić Bunić i Mario Vnuk, a za vođenje zapisnika tajnik Damir Bednjanić. Za ovjerovitelje zapisnika predloženi su i izabrani Mirko Vučak i Marijan Bednjanić, a za verifikacijsko povjerenstvo: Roman Ivančov za predsjednika, te za članove Tomislav Knezoci i Nikola Šoštarić. 

Nakon što je ustanovljeno da sjednici prisustvuje 28 od 35 članova s pravom glasa sjednica je nastavljena podnošenjem izvješća. Izvješće o radu DVD-a Babinec u protekloj godini pdonio je tajnik Damir Bednjanić, a izvješće o financijskom  poslovanju pročitala je blagajnica Klaudija Knezoci nakon čega je Dejan Kolar podnio i izvješće nadzornog odbora. 

Sva izvješća jednoglasno su prihvaćena kao i predloženi plan rada i financijski plan.

 U završnom, svečanijem dijelu sjednice zaslužnim vatrogascima za dugogodišnji aktivan rad u vatrogastvo uručena su vatrogasna priznanja, a primili su ih, za deset godina rada: Darijan Vinter, Sara Kolar, Ivica, Patrik i Petar Dobrotić i Dario Vnuk, te za 20 godina aktivnog članstva Goran Vnuk. Pristupnice za nove članove DVD-a Babinec potpisali su Mateja Šoštarić, Valentina Vnuk i Roman Letonja, a na ulasku u članstvo čestitali su im tajnik Damir Bednjanić i predsjednik Danijel Korotaj.

Od strane Vatrogasne zajednice Općine Cestica sjednici su bili prisutni Antun Knezoci, počasni predsjednik Zajednice, jadan od osnivača DVD-a Babinec,  Mladen Ščuric, tajnik VZO Cestica i zapovjednik Milenko Biškup koji je u ime zajednice uputio čestitku na uspješnom radu, a zadovoljstvo radom svih vatrogasnih društava iskazao je i Mirko Korotaj, načelnik Općine Cestica koji je vatrogascima zahvalio na požrtvovnom radu i obećao pomoć Općine u daljnjim aktivnostima vatrogasnih društava.  

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.