Cestički umirovljenici održali izvještajnu sjednicu Skupštine

OBJAVLJENO 22.3.2023.  |  AUTOR: Općina Cestica

U dupkom ispunjenoj dvorani društvenog doma Gornje Vratno održana je u subotu, 18. ožujka 2023. godine, s početkom u 18 sati, redovita izvještajna sjednica skupštine Udruge umirovljenika Općine Cestica kojoj je prisustvovalo tristotinjak članova udruge i gostiju. Sama sjednica započela je izvođenjem hrvatske himne, a nakon toga minutom šutnje odana je počast preminulim članovima udruge i poginulim hrvatskim braniteljima.

Na početku radnog dijela članove Udruge i goste pozdravio je predsjednik Milan Borak, a potom je prihvaćen predloženi dnevni red nakon čega su izabrana i radna tijela za vođenje sjednice. U radno voditeljstvo izabrani su Štefanija Borak, Danica Bednjanić i Stjepan Mumlek, a potom je sjednica nastavljena podnošenjem izvješća. U ime verifikacijskog povjerenstva izvješće o brojnom stanju podnio je Josip Šmintič, a opširno izvješće o radu podnio je tajnik Stjepan Borak. Tako su članovi Udruge lanjske godine organizirali i sudjelovali na dvadesetak druženja na sportskim susretima u općini Cestica i kod ostalih udruga umirovljenika na području Varaždinske županije i susjedne Slovenije, a tijekom godine organizirano je nekoliko izleta s kupanjem na moru i u toplicama, te druženja uz Valentinovo i proslavu Martinja. Zahvaljujući pomoći Općine Cestica kupljena je i oprema za sportska natjecanja, pikado i viseća kuglana, a zahvaljujući Ivanu Hohnjecu Udruga umirovljenika Općine Cestica dobila je i novu viseću kuglanu. Izviješće o financijsko materijalnom poslovanju podnijela je Jožica Golubić, a o radu nadzornog odbora govorio je Stanko Dobrotić.

O sudjelovanju u sportskim natjecanjima Udruge umirovljenika Općine Cestica govorio je Josip Sambolec, a u svom izviješću istaknuo je da sportska sekcija okuplja četrdesetak sportaša. Osim viseće kuglane cestički umirovljenici natječu se i u pikadu, šahu, streljaštvu, kartanju bele, bacanju kamena s ramena i potezanju užeta te u još nekim disciplinama. Na sportskim igrama umirovljenika Varaždinske županije u ekipnoj konkurenciji cestički umirovljenici zauzeli su 4. mjesto, a uz to sudjelovali su i na nekoliko sportskim susreta u Varaždinskoj županiji te kod umirovljenika u Sloveniji (Cirkulane i Zavrč). Sva izvješća i plan rada za tekuću godinu jednoglasno su prihvaćena.

U ime gostujućih umirovljeničkih udruga i Saveza umirovljenika i starijih osoba Varaždinske županije čestitke na uspješnom radu uputila je Jadranka Behlin predsjednica Saveza udruga umirovljenika Varaždinske županije, a riječi pohvale na uspješnom radu uputio je Mirko Korotaj, načelnik općine Cestica koji je rukovodstvu Udruge zahvalio na realiziranim programima te obećao daljnju pomoć u zacrtanim aktivnostima i potom svima u dvoranu poželio dobro zdravlje.

Zahvaljujući entuzijazmu i samoprijegornom radu i odricanju članovi Udruge umirovljenika općine Cestica, kao i pomoći Općine, cestički umirovljenici posjeduju od 7. rujna 2012. godine vlastite prostorije u sklopu kojih je automatska šesterostazna streljana za zračnu pušku, prostorija za sastanke, šah i druženja ( http://arhiva.cestica.hr/hr/904/udruga-umirovljenika-opcine-cestica-uredila-vlastite-prostorije/ , a na otvorenome je viseća kuglana.

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.