Članice Udruge Vezilje održale 17. izvještajnu sjednicu skupštine

OBJAVLJENO 14.2.2023.  |  AUTOR: Općina Cestica

Posljednjih godina sjedište Udruge ručnih radova Vezilje smješteno je na istočnom dijelu zgrade društvenog doma u Gornjem Vratnu, a u toj prostoriji održana je u subotu. 11. veljače 2023. godine, s početkom u 18 sati i 17. izvještajna sjednica skupštine.

Sjednica je započela pozdravnim riječima predsjednice Mirjane Vunderlih, a potom je istu nastavila voditi Dragica Kišić. Nakon što je jednoglasno prihvaćen predloženi dnevni red izvješće o radu podnijela je tajnica Vesnica Šipek. U svom izlaganju naglasila je da su protekle godine članice nastavile s radom na izradi nadstolnjaka, heklanjem i našivavanjem, a protekle godina najviše vremena posvetile su izradi oltarnjaka i ostalog crkvenog ruha za križovljansku župnu crkvu Uzvišenja Svetog Križa u Radovcu i kapelu Svetog Lovre u Lovrečanu. U dogovoru s križovljanskim  župnikom, vlč. Zorislavom Šafranom, nastavile su i s izradom i ukrašavanjem novog oltarnjaka i ostalog potrebnog ruha za Stepinčevu kapelu u Otok Virju. Uz rad na izradi novog crkvenog ruha za crkvu i kapele križovljanske župe svoje radove izlagale su tradicionalno, pred Uskrs i Božić, pred crkvom Uzvišenja Svetog Križa u Radovcu, a svoje radove izložile su i na općinskim manifestacijama, na Adventu u Cestici kao i na humanitarnom Božićnom druženju OŠ Cestica. Uz sudjelovanje na manifestacijama vezanim uz Općinu Cestica članice Udruge Vezilje odazvala su se i na pozive ostalih cestičkih udruga.

Izvješće o radu i financijskom poslovanju za 2022. godinu, kao i izvješće nadzornog odbora jednoglasno su prihvaćeni kao i plan rada koji i nadalje ostaje heklanje i našivavanje, sudjelovanje na raznim događanjima u općini Cestica kao i organizacija samostalnih prodajnih izložbi za humanitarne potrebe, a koje se tradicionalno održavaju pred Uskrs i Božić kao i izrade cestičkih suvenira. U obrazloženju financijskog plana Vesnica Šipek, tajnica Udruge Vezilje istaknula je poteškoće kod nabave kvalitetnog konca, a kojem je i cijena znatno porasla te zahvalili načelniku Mirku Korotaju i Općini Cestica na potpori radu udruge.

Čestitke članicama Udruge Vezilje na vrijednom i nesebičnom radu uputio je načelnik Mirko Korotaj. Naglasio je da će Općina Cestica i nadalje pomagati radu Udruge te zahvalio na očuvanju tradicije izrade ručnih radova i promoviranju kulturne baštine našeg kraja.

Izvještajnoj sjednici skupštine bilo je prisutno 14 od 15 članica, a nakon završetka sjednice druženje je nastavljeno uz kolače koje su pripremile sam članice Udruge ručnih radova Vezilje Cestica.

Rukovodstvo Udruge Vezilje, 11. veljače 2023. godine.

Mirjana Vunderlih, predsjednica Udruge ( i Izvršnog odbora), a ostale članice Izvršnog odbora su: Vesnica Šipek (tajnica i blagajnica), Dragica Kišić, Ana Mihin, Marta Šobak, Josipa Banfić, Štefanija Borak i Marija Dobrotić. Likvidator je Doroteja Dobrotić, a u nadzornom odboru su Marija Obadić i Anka Golub.

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.