Vinogradari Udruge "Sveti Martin" usvojili plan rada za 2023. godinu

OBJAVLJENO 16.1.2023.  |  AUTOR: Općina Cestica

Manifestacija Vincekovo održati će se 22. siječnja na Lovrečan Bregu, a zaprimanje uzoraka za 5. izložbu biti će tjedan dana kasnije u prostorijama DVD-a Babinec

U subotu 14. siječnja 2023. godine u prostorijama DVD-a Križovljan Cestica održana je redovna izvještajna sjednica Skupštine Udruge vinogradara i vinara „Sv. Martin“ Cestica, a koja započela u 18 sati. Na samom početku predsjednik Udruge Marijan Županić pozdravio je sve prisutne nakon čega je minutom šutnje odana počast svim preminulim članovima, a potom je jednoglasno prihvaćen predloženi dnevni red i izabrana radna tijela za vođenje skupštine. Uz članove, Ivana Matijašec i Zvonka Štromara, za predsjednika radnog predsjedništva izabran je Goran Težak, a vođenje zapisnika preuzeo je tajnik Danijel Kukec. U ime verifikacijske komisije izviješće je podnio Josip Sambolec, a osvrt na rad Udruge u protekloj godini podnio je tajnik Danijel Kukec nakon čega je o financijskom poslovanju izvješće podnio Tomislav Furjan. Izvješće Nadzornog odbora pročitao je Nikola Kišić, a prijedlog plan rada i financijskog plan predočio je tajnik Danijel Kukec.

Podnesena izvješća i predloženi planovi jednoglasno su prihvaćeni. Tako je planom rada prihvaćeno održavanje manifestacija Vincekovo, podizanja klampotica i organizacija „Martinja“, a u planu je i održavanje stručnog predavanja ne temu vinogradarstva te organizacija stručno-edukacijskog putovanja u jedno vino rodno područje, kao i organizacija ocjenjivanja vina „VIN-CE 2023.“ Kao i proteklih godina za članove Udruge s trgovačkim kućama dogovorit će se povoljne cijene za nabavku repromaterijala potrebnog za zaštitu vinograda, a članovi Udruge sudjelovati će i nadalje u značajnim aktivnostima koje se budu organizirale na području općine Cestica.

Od gostiju sjednici skupštine bili su prisutni i predstavnici ostalih udruga, a u ime Općine Cestica i načelnika Mirka Korotaja, čestitke na uspješnom radu i ostvarenju zacrtanih planova poželio je vijećnik Denis Kotolenko.

Iako je svaki član skupštine kao i gosti primio program održavanja manifestacije Vincekovo kao i informaciju o organizaciji izložbe vina na kraju sjednice skupštine program je i pročitan.

Manifestacija Vincekovo održat će se u nedjelju, 22. siječnja 2023. godine, s početkom u 14 sati,  na obiteljskom gospodarstvu Marijana Županića Lovrečan breg 13, a 5. izložba mladih vina „VIN-CE 2023.“ održat će se u subotu, 11. veljače 2023. godine s početkom u 14 sati u prostorijama DVD-a Babinec.

Zaprimanje uzoraka za izložbu biti će u nedjelju, 29. siječnja u vremenu od 10 do 18 sati u prostorijama DVD-a Babinec, Školska ulica 4. Za izložbu vina „VIN-CE 2023.“ potrebno je pripremiti 2 boce vina od 2 litra (ili 3 po 0,75 l), a za rakije i likere potrebno je pripremiti 2 boce po pola litre. Svaki proizvođač mora na pripremljeni uzorak nalijepiti, uz osobne i podatke o sadržaju u boci, i deklarirati doneseno vino (suho, polusuho, poluslatko, slatko ili desertno).

Kotizacija po uzorku iznosi 15 eura, a ako se za izložbu donesu 3 ili više uzorka kotizacija po uzorku je 10 eura kolika je i za članove Udruge vinogradara i vinara Sveti Martin Cestica.

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.