Održano 8. Međuopćinsko i 28. Općinsko vatrogasno natjecanje

OBJAVLJENO 7.9.2022.  |  AUTOR: Općina Cestica

Vatrogasna zajednica općine Maruševec bila je organizator 8. Međuopćinskog natjecanja vatrogasaca i vatrogasne mladeži vatrogasnih zajednica općina Cestica, Petrijanec, Vinica i Maruševec koje je održano 4. rujna ove godine.

Natjecanje se odvijalo na igralištu NK „Rudar“ u Donjem Ladanju, a nakon intoniranja državne i vatrogasne himne prisutne je pozdravio predsjednik VZO Maruševec Renato Podbojec, dok je natjecanje otvorio načelnik Općine Maruševec Mario Klapša, uz prisustvo načelnika Općine Cestica Mirka Korotaja te predsjednika i zapovjednika vatrogasnih zajednica općina.

S vježbama su krenuli najmlađi kojih je ukupno nastupilo dvanaest ekipa. U muškoj kategoriji pomlatka od 6 do 12 godina najbolji su bili članovi DVD-a Gornje Ladanje, drugo mjesto osvojili su članovi DVD-a Maruševe, a treće mjesto pripalo je DVD-u Babinec, dok su u ženskoj kategoriji prvo mjesto osvojile članice DVD-a Donje Ladanje, drugo mjesto osvojile članice DVD-a Maruševec, a treće mjesto pripalo je DVD-u Vinica. U kategoriji mladeži (12-16 godina) natjecale se četiri ekipa, a pobjedu je odnio DVD Maruševec ispred DVD-a Donje Ladanje, dok je DVD Gornje Vratno osvojilo treće mjesto.

Kod seniora je nastupilo ukupno dvadeset ekipa u tri kategorije. Od petnaest muških ''A'' ekipa pobjedu su odnijeli vatrogasci DVD-a Družbinec ispred DVD-a Lovrečan-Dubrava i DVD-a Gornje Vratno. U kategoriji muški ''B'' prvo mjesto pripalo je DVD-u Lovrečan-Dubrava, drugo DVD-u Babinec, a treće DVD-u Vinica. Kod žena najbolje su bile vatrogaskinje iz Virja Križovljanskog ispred kolegica iz Vinice.

Rezultati su se ujedno bodovali i za 28. Općinsko natjecanje VZO Cestica pa su kod muškog pomlatka prvo mjesto osvojili DVD Lovrečan-Dubrava, drugo DVD Virje Križovljansko, a treće DVD Gradišće. DVD Gornje Vratno osvojilo je prvo mjesto u kategoriji mladež muška. U kategoriji žena ''A'' prvo mjesto osvojile su članice DVD-a Virje Križovljansko. U „najjačoj“ kategoriji muški ''A'' prvi su bili članovi DVD-a Lovrečan-Dubrava, drugi DVD-a Gornje Vratno, a treći DVD Gradišće. U muškoj „B“ kategoriji prvo mjesto osvojili su DVD Lovrečan-Dubrava, a drugo DVD Babinec.

Za regularnost natjecanja brinuli su suci Zdravko Kukec, Josip Beli, Filip Vrbanec, Tomica Zrinski, Zvezdan Korotaj, Mihael Magdić i Ivana Pofuk te kontrolor natjecanja Ladislav Tuk.

Ovakva natjecanja pokazatelj su dobre suradnje između četiri vatrogasne zajednice s ciljem povezivanja susjednih vatrogasnih društava i promocije vatrogastva među stanovništvom, posebno mladima te razvijanje prijateljstva i pozitivnog natjecateljskog duha

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.