U dvorani Kulturnog centra u Cestici održan prijem za roditelje novorođene djece

OBJAVLJENO 7.9.2022.  |  AUTOR: Općina Cestica

Načelnik Mirko Korotaj: Uz čestitku pozvao roditelje na korištenje igrala u parku Križovljangrad i najavio dogradnju dječjeg vrtića u vrijednosti od milijun Eura

Posljednjih nekoliko mjeseci općina Cestica bogatija je za 15 stanovnika, a povodom toga održan je, u utorak, 06. rujna 2022. godine, prijem za roditelje novorođene djece.

Prijem je održan u dvorani Kulturnog centra u Cestici, s početkom u 17 sati, a nakon čestitke roditeljima na prinovama u obiteljima načelnik Mirko Korotaj je rekao: „Općina Cestica različitim mjerama nastoji mladima obiteljima pomoći kroz različite mjere. Prva mjera je dodjela iznosa od dvije tisuće kuna za svako novorođeno dijete, a druga mjera očituje se kroz sufinanciranje smještaja djece u dječjem vrtiću. Tako Općina Cestica za prvo dijete u vrtiću smještaj sufinancira sa 700 kuna, za drugo dijete taj iznos je 800 kuna, a za treće dijete smješteno u vrtiću Općina podmiruje sve troškove. S obzirom da su smještajne mogućnosti djece u vrtiću ograničene Općina Cestica pokrenula je projekt njegova proširenja za što je odobren iznos od 1 milijun Eura, a isto će se realizirati u narednom razdoblju“ -  pojasnio je načelnik Mirko Korotaj, i dodao: „Tijekom školovanja u osnovnoj školi Općina Cestica podmiruje troškove nabavka radnih bilježnica, atlasa i mapa za likovni odgoj, a pošto Država podmiruje troškove nabavke školskih knjiga i s te strane se roditeljima nastoji olakšati troškove školovanja. Za vrijeme polaska učenika u srednje škole roditelji s iznosom od 100 kuna sufinanciraju kupnju mjesečne vozne karte, a tijekom studija iz Općinskog proračuna osigurane su stipendije za sve studente druge i viših godina studija. Općina Cestica značajna sredstva ulaže i u održavanje i uređenje komunalne infrastrukture, a u tom dijelu vodi se i briga o uređenju i opremanju dječjih igrališta. Jedno od mjesta s raznovrsnim igralima je i novouređeni park Križovljangrad.“

U završnom dijelu susreta svakoj majci uručen je cvijet i iznos od 2.000 kuna, a nakon toga snimljena je pred ulazom u Kulturni centar i zajednička fotografija.

Od 15 novorođene djece sedam je dječaka i osam djevojčica. Abecednim redom roditelji su djeci dali slijedeća imena: Erik, Iva, Ivan, Jan, Lea, Leona, Liam, Lucija (dva imena), Lukas, Mateo, Mia, Niko, Petra i Sara. Najviše djece živi u Gornjem Vratnu troje, a po dvoje ih je u naselju Babinec, Cestica, Kolarovec i Selci Križovljanski dok su naselja Brezje Dravsko, Jarki, Križovljan Radovečki i Vratno Otok bogatiji za jednog stanovnika.

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.