Na Špancirfestu, 22. 08. 2022., nastupio zbor Stellarium iz Cestice

OBJAVLJENO 29.8.2022.  |  AUTOR: Općina Cestica

Raznoliki i bogat program koji se cijelo vrijeme održavanja Špancirfesta odvijao na brojnim lokacijama u Varaždinu, u nedjelju, 28. kolovoza 2022. godine, upotpunio je i Ženski pjevački zbor Stellarium koji djeluje u sklopu KUD-a Općine Cestica. U programu su još sudjelovali KUD Petrijanec, Kud Klaruš Maruševec, KUD Voća, a pčelinjim proizvodima predstavila se i Udruga pčelara Varaždin Breg.

Program se od 10 sati održavao u dvorištu županijske palače, Franjevački trg 7, a u organizaciji su sudjelovale Turističke zajednice područja Sjever Zagorja i Varaždinski bregi. Uz zamjenicu župana Varaždinske županije Silviju Zagorec, uz mnogobrojnu publiku bili su i načelnici Općina, Mirko Korotaj iz Cestice, Bruno Hranić iz Vidovca, Goran Kaniški načelnik Općine Gornji Kneginec, Željko Posavec načelnik Općine Petrijanec i Mario Klapša iz Maruševca kao i direktor Turističke zajednice Varaždinske županije Goran Mališ.

Ženski pjevački zbor Stellarium nastupio je pod vodstvom voditeljica, prof Gordane Kos Kolar i prof Lucije Kolar, a na repertoaru bile su slijedeće skladbe: Oj ti bela zora, Polegla trava detela, Neka cijeli ovaj cvijet, Na obloku, Oda radosti, Vužgi jenu luč i Oko jene hiže.

Nakon nastupa, pred odlazak prema Cestici ispred spomeniku Grguru Ninskome u Varaždinu snimljena je za uspomenu i zajednička fotografija, a na slici su s lijeva na desno, u drugom redu: Valerija Lazar, Nikolina Lazar, Jana Hrnčić, Rajna Erjavec, Mirna Erjavec, Lucija Hohnjec, Monika Kanjir, Nikolina Siročić. U prvom redu su Lucija Kolar, Valentina Mikec, Magdalena Kapljić, Hana Zagorec, Sara Kolar, Lea Milec, Melita Kolarek, načelnik Mirko Korotaj, Gordana Kos Kolar i Ana-Marija Sakač i ispred svih Oliver Kolar.

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.