Bicikliranje Europskom Amazonom

OBJAVLJENO 17.5.2022.  |  AUTOR: Općina Cestica

Amazon of Europe tim vas poziva na nezaboravnu avanturu duž rijeke Mure, Drave i Dunava. Možete biciklirati više od 1.250 kilometara koji se nalaze na području 5 zemalja koje je proglašeno prvim svjetskim UNESCO rezervatom biosfere Mura-Drava-Dunav.

Na ovom području čeka vas otkrivanje prirodnog riječnog krajolika netaknute ljepote, poplavne šume i prekrasne kulturne krajolike i sela. Na raspolaganju je 27 "pozornica" koje nude jedinstvene znamenitosti, razne aktivnosti i istinsko gostoprimstvo koje ćete zauvijek nositi u srcu i sjećanju.

Svoje aktivne izlete možete rezervirati klikom OVDJE

Varaždinska županija je priključeni suradnik na projektu Amazon of Europe Bike Trail te partner na projektu "Responsible Green Destination Amazon of Europe - Amazing AoE" koji je nastavak razvoja biciklizma, a sufinancira se iz transnacionalnog programa Interreg Danube. Radi se o projektu ukupne vrijednosti 2.428.000 eura, od kojih se na proračun Varaždinske županije odnosi 140.000 eura. Vodeći partner je Institut Iskriva iz Slovenije, a uz našu Županiju u konzorcij je uključeno još 12 partnera iz Austrije, Slovenije, Hrvatske, Mađarske i Srbije, te 15 pridruženih partnera. Jedan od pridruženih partnera je Turistička zajednica Varaždinske županije koja u projektu sudjeluje sa svojim znanjem, iskustvom i podacima potrebnim za nesmetano provođenje projekta.

Svrha projekta je razvoj "zelene destinacije" područja Amazon of Europe uspostavom mreže ključnih aktera i uspostavom uvjeta za razvoj visoko kvalitetnog turizma, temeljenog na resursima ekosustava. Plan je razviti destinaciju koja će biti okosnica za razvoj održivog turizma koji kombinira socijalne i tehnološke inovacije, zajedničku strategiju i zajedničke turističke proizvode.

Projekt će razviti održivo upravljanje raznolikostima prirodne i kulturne baštine te resursa u području prekograničnog Rezervata biosfere Mura-Drava-Dunav na području pet zemalja, što će omogućiti jedinstveno iskustvo za posjetitelje. Fokus područje u Varaždinskoj županiji je uz rijeku Dravu, u kojem se planira razvijati potencijal prirodne i kulturne baštine u svrhu razvoja zelene destinacije.

Izvor: http://www.turizam-vzz.hr/ponuda/amazing-amazon-of-europe

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.