Održan sastanak na temu Završetak radova Aglomeracija na području općine Cestica

OBJAVLJENO 12.4.2022.  |  AUTOR: Općina Cestica

Načelnik Mirko Korotaj: Izražavam zadovoljstvo do sada izvedenim radovima, a u sadašnji projekt izgradnje potrebno je uključiti i pedesetak domaćinstva koja iz nekih razloga nisu bila uključena u sadašnji projekt izgradnje kanalizacije.

Od mjeseca listopada 2019. godine u općini Cestica odvijaju se radovi na izgradnji kanalizacijske mreže, a ista se vodi pod nazivom „Sustav odvodnje i pročišćavanje otpadnih voda Aglomeracije Varaždin, podsustav Cestica“. Nositelj investicije je tvrtka Varkom Varaždin, a radove izvodi Cestno podjetje Ptuj sa svojim kooperantima.

Aglomeracija Varaždin na području općine Cestica obuhvaća naselja: Gornje Vratno, Radovec, Radovec Polje, Virje Križovljansko, Križovljan Radovečki, Cestica, Babinec, Kolarovec. Brezje Dravsko, Mali i Veliki Lovrečan.

S obzirom da su radovi na izgradnji kanalizacije došli u završnu fazu, na poziv načelnika Mirka Korotaja, održan je zajednički sastanak, u utorak, 12.travnja 2022. godine, predstavnika nositelja investicije i izvođača. 

Sastanak je održan u dvorani Kulturnog centra u Cestici, s početkom u 10 sati. Na početku sastanka nazočne je pozdravio načelnik Mirko Korotaj te istaknuo zadovoljstvo izvedenim radovima. Naglasio je da projekt Aglomeracije na području općine Cestica predstavlja vrijednost investicije veću od 100 milijuna kuna, a u kojoj s iznosom od pet milijuna kuna sudjeluje i Općina Cestica. Projekt obuhvaća kanalizacijsku mrežu od 42 kilometra, a u tijeku izvođenja radova na određenim dionicama uočeni su projektni nedostaci koji se ogledaju u tome da neke dionice nisu obuhvaćene pa je i njih potrebno uključiti.

Bruno Ister, direktor tvrtke Varkom rekao je da se projektom Aglomeracije na više mjesta u Republici Hrvatskoj izvode radove na izgradnji kanalizacijskog sustava, a isti ima za cilj, uz odvodnju otpadnih voda, zaštitu pitke vode. Naglasio je da je projekt Aglomeracija Varaždin, drugi po veličini u Republici Hrvatskoj, a sve nedostatke koji su uočeni na podsustavu Cestica, što nije u projektu uz državnu cestu D-2, pokušat ćemo riješiti. Radi se o pedesetak domaćinstava koja su djelomično u „depresiji“ s obzirom na postojeći projekt, ali će se i te dionice nastojati obuhvatiti za što će trebati izraditi i dodatnu projektnu dokumentaciju.

 Primož Kumer iz Cestnog podjetja Ptuj rekao je da je većina radova na kompletnoj trasi završena, a nekoliko stotina metara završnog asfaltnog treba još postaviti na državnoj i županijskoj cesti. Radovi na asfaltiranju trebali bi završiti do 10. svibnja, a do 30. kolovoza otkloniti će se eventualni nedostaci i riješiti papiri.

Načelnik Mirko Korotaj istaknuo je da je u provedenoj anketi preko 80% posto domaćinstva iskazalo interes da se priključe na kanalizacijsku mrežu, a izrazio je i očekivanja da će tvrtke Varkom i CPP predložiti najbolje rješenje kako bi se u sustav kanalizacijske mreže uključila i domaćinstva na spomenutom području koja trenutno nisu obuhvaćena.

Čestitku na do sada učinjenom uputio je i saborski zastupnik Predrag Štromar.

Priključak na kanalizacijsku mrežu moći će se realizirati tek nakon završetka radova na izgradnji, nakon dobivanja uporabne dozvole.

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.