Udruga vinogradara "Sveti Martin" Cestica održala izbornu skupštinu

OBJAVLJENO 25.1.2022.  |  AUTOR: Općina Cestica

Načelnik Mirko Korotaj, pohvalio rad Udruge, čestitao novom rukovodstvu i najavio  poticajne mjere Općine Cestica te pozvao zainteresirane za proširenje vinogradarske proizvodnje da se jave na natječaje koji će se raspisati za 25 hektara zemljišta u vinorodnom području

U nedjelju, 23. siječnja 2022. godine, s početkom u 14 sati održana je izvještajno izborna sjednica skupština članova Udruge vinara i vinogradara Sveti Martin Cestica.

Na početku sjednice sve prisutne članove udruge i goste pozdravio je predsjednik Marijan Županić, a po prihvaćanju dnevnog reda jednoglasno je prihvaćen prijedlog za tijela vođenja sjednice.

Za radno voditeljstvo izabrani su: Goran Težak za predsjednika te Ivan Matijašec i Davor Hohnjec za članove, a za zapisničara Danijel Kukec. Za ovjerovitelje zapisnika potvrđeni su Božidar Oković i Karli Pavlović, a za predsjednika verifikacijskog povjerenstva, uz dva člana izabran je Josip Sambolec.

Nastavak sjednice preuzelo je radno voditeljstvo, a po utvrđenom brojnom stanju izvješća o radu Udruge za 2020. i 2021. godinu podnio je tajnik Danijel Kukec, koji je potom pročitao i izvješće blagajnika koji zbog bolesti nije mogao nazočiti sjednici. U ime nadzornog odbora izvješće je podnio Nikola Kišić, a potom su sva izvješća i jednoglasno prihvaćena.

U nastavku sjednice jednoglasnom odlukom prihvaćena je i razrješnica dosadašnjeg rukovodstva, a potom je jednoglasno prihvaćen i prijedlog za novo rukovodstvo.

Za predsjednika Udruge tako je ponovo izabran Marijan Županić, koji je ujedno i predsjednik Upravnog odbora, a u isti su još izabrani Danijel Kukec, Josip Sambolec, Goran Težak, Ivan Matiješec, Tomica Furjan i Karli Pavlović. Za članove Nadzornog odbora izabrani su Nikola Kišić, Vjekoslav Klasić i Davor Hohnjec, a potom je prihvaćen i prijedlog za izmjenu Statuta u djelu da se u Upravni odbor bira sedam članova.

Izvještajno izbornoj sjednici skupštine bili su prisutni i čelnici Općine Cestica, Darko Majhen, predsjednik Općinskog vijeća Općine Cestica i načelnik Mirko Korotaj koji je izrazio zadovoljstvo uključivanjem mladih u rukovodstvo udruge i novom rukovodstvu čestitao na izboru, a potom je najavio i poticanje mjere za razvoj gospodarstva i u dijelu poljoprivredno-vinogradarske proizvodnje i turističke djelatnosti, kao i natječaja za 25 hektara zemljišta za podizanje i sadnju novih vinograda.

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.