Načelnik Mirko Korotaj zajedno sa županom Anđelkom Stričakom posjetio granični prijelaz Dubrava Križovljanska

OBJAVLJENO 1.1.2022.  |  AUTOR: Općina Cestica
Načelnik Mirko Korotaj zajedno sa županom Anđelkom Stričakom posjetio granični prijelaz Dubrava Križovljanska

U novogodišnjoj noći, načelnik Općine Cestica Mirko Korotaj je zajedno sa županom Varaždinske županije Anđelkom Stričakom i ostalim dužnosnicima posjetio granični prijelaz Dubrava Križovljanska.
Susretu su prisustvovali i zamjenica župana Silvija Zagorec, saborske zastupnice Nadica Dreven Budinski i Barbara Antolić Vupora te županijska vijećnica Sandra Županić.

Svi zajedno obišli su u ponoć međunarodni cestovni granični prijelaz Dubrava Križovljanska gdje ih je dočekao načelnik Postaje granične policije Varaždin Vladimir Friščić koji ih je upoznao s radom granične policije te se pritom zahvalio svima na dolasku i podršci.

Župan Stričak je naglasio kako je ova posjeta simbolička te da osim što se Hrvatska priprema da u skorije vrijeme uđe u Schengenski prostor, ljudima koji čuvaju našu granicu i u Novogodišnjoj noći treba reći veliko hvala.
-Dok velika većina naših sugrađana u slavljeničkom raspoloženju ispraća staru i dočekuje Novu godinu, dio naših sugrađana je na radnom mjestu. Radi se o policajcima, vatrogascima, zaposlenicima naših bolnica, Zavoda za hitnu, odnosno svi oni koji brinu o našoj sigurnosti. Stoga smo ove godine željeli  dočekati Novu godinu s djelatnicima granične policije PU Varaždinske koji čuvaju ovaj međunarodni granični prijelaz i poželjeti im puno zdravlja i sreće u radu- rekao je župan Stričak.

Načelnik Korotaj je zahvalio pograničnoj policiji na odličnoj suradnji i angažmanu na zaštiti državne granice te izrazio nadu da će u narednom periodu biti manje opterećenja s obzirom na najavu ukidanja graničnih prijelaza ulaskom u Schengenski prostor.

Također sam vrlo zahvalan što pogranična policija brine o sigurnosti i što svoj posao obavlja časno na ponos svih nas – rekao je Mirko Korotaj.

Općina Cestica svojim velikim dijelom – ukupno 18 kilometara, graniči sa Republikom Slovenijom i to Općinama Zavrč, Gorišnica i Ormož.
Na području općine nalazi se ukupno 3 granična prijelaza prema Republici Sloveniji.  Malogranični prijelaz Križanče – Drenovec koji nalazi se na tromeđi Općine Cestica, Donja Voća i Zavrč te prometuje svakim danom od 06:00 – 22:00, zatim stalni međunarodni granični prijelaz II.kategorije za promet putnika Otok Virje – Ormož, te stalni međunarodni granični prijelaz I. kategorije za promet putnika i roba Dubrava Križovljanska – Zavrč.

Upravo na ovom graničnom prijelazu, Dubrava Križovljanska – Zavrč, godišnje prijeđe oko 2,5 milijuna domaćih i stranih putnika.

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.